Min far siger: “Den store motivator for mig er klart, at det er så billigt!”
Han er ikke veganer, men kan se fordelende ved at spise flere grøntsager.
Step guide til billig vegansk mad
Step 1 – Planlægning
- Planlægning af den kommende uges mad er SÅ vigtig. Lav en god madplan, kig hvad du har i skuffer og skabe, og lav planen ud fra det.
- Guidelines og ide til en madplan her.
Step 2 – Indkøbsliste
- Lav en indkøbsliste over de ting du skal bruge til madplanen, husk at tilføje fredagsslik 😉 – og hold dig til listen når du handler.
Step 3 – Frisk grønt
- Økologiskevare er som regel dyrere end de konventionelle, men gå efter års tidens grøntsager og køb fx fra Rema og Netto, eller grønthandler/bazar så kan det gøres ret billigt.
Step 4 – Morgenmad
- Grød – havregrød, risengrød, hirsegrød, øllebrød, rødgrød, you name it og gerne med tilbehør:
- Kakao pulver, kanel, kardemomme
- Sirup, sukker, stevia, peanut butter
- Tomater, revet æbler, revet gulerod, og andet frugt
- Karry eller andre krydderier
- Plantesmør
- Morgenmad med plantemælk – Plantemælk er tit på tilbud til en 10’er, man kan også lave det selv klik her for nem opskrift.
- Brød, flere butikker køre med stop madspild, så der kan der købes brød helt ned til en 5’er, frys det ned du ikke skal bruge. Det er også en mulighed at bage selv, hvis du køber en pakke gær på 50g., kan den sagtens deles i 5 stykker af hver 10g., og fryse dem individuelt ned, så kan du altid tage en klump gær op når det skal bruges.
Step 5 – Frokost
- Rugbrød – hjemmelavet bønnepålæg eller humus er klart det billigste. Klik her for at få mere frokost inspiration.
- Aftensmadsrester – Man kan evt lave ekstra ris og spise det dagen efter til lidt bønner og grønt.
- Råkost salater med bønner – gulerødder er altid billige, lidt bønner og citronsaft andet dressing.
Step 6 – Aftensmad
- Bønner og Linser er klart billiger hvis man opbløder i vand og koger dem selv. Det kan gøres på forkant og pakkes i portioner i fryseren så det lige er klar til gryderetten.
- Frost grønt er langt billigere end det friske, og er lige klar til at blive smidt i en gryde eller wok, og man kan købe et hav på tilbud og have i fryseren.
- Krydderier – Det smarte ved krydderier er at du kan lave den samme base, fx frost grønt og bønner, den ene dag bruges tomat til at krydre med og den næste karry, så vær ikke bange bare giv den gas.
Step 7 – Inspiration
- Veganer på budget – Blog med billige veganske madopskrifter
Tusind tak til Simone bloggeren bag Veganer på budget for inspiration til Billig vegansk mad. I kan læse hele hendes indlæg snart.