Nem Vegansk pålægsbuffet

Vegansk rugbrødsbuffet, vegansk koldt bord, vegansk navnefest, vegansk dåb, vegansk arrangement.

Længere nede kommer tips, tricks og erfaringer + opskrifter.

Indhold til en nem vegansk pålægsbuffet

Step 1 – vælg brød; rugbrød, boller

Step 2 – vælg grundpålæg; humus med rød peber, cashewcreme med purløg, ærtespread, bønnespread med chilli, Violife smøreoste

Step 3 – vælg snask; sennep, mayonnaise, remoulade, pesto, salsa

Step 4 – vælg fyld; kogte kartofler, avocado, kikærtedeller, nuttolene bøffer, stegte champignons, indbagte squash og aubergine

Step 5 – vælg topping; syltede agurker, syltede rødbeder, syltede asier, syltede græskar, kapers, ristede løg, rå løg, frisk agurk, tomat, rødkål

Ekstra tilbehør: pålægschokolade, marmelade, Fri “smør”

Opskrifter til en nem vegansk pålægsbuffet

Jeg er ikke såå god til at følge opskrifter, men jeg tager tit udgangspunkt i en opskrift også tilføjer jeg bare lidt ekstra her og der 😉

Humus – opblødte og kogte kikærter, tahin, citron, spidskommen, hvidløg, salt, stegte rød peber, og vand til at give den rette konsistens.

Cashewcreme – lavet på denne opskrift her af Thomas,

Dog mindre vand så den er mere smørbar og så tilføjet en hulens masse purløg

Bønnespread – lavet på denne opkrift

Tilføjet citron, ekstra chili og så lavede jeg den på butterbeans i stedet

Ærtespread – Månebarnets opskrift

Mayonnaise – Månebarnets opskrift

Remolade – Månebarnets opskrift

Også tilføjede jeg bare piccalilly (glas med remoulade blanding)

Pesto – Opskriften er fra madling.dk

Næste gang vil jeg tilføje mere basilikum og lidt mindre olie

Salsa – Urtekram mosede tomater, chili, hakket frisk rød peber og hakkede syltede agurker

Kikærtedeller –  Månebarnets opskrift, jeg brugte spinat i stedet for kål

Nuttolene bøffer – En dåse nuttolene skåret i 10 skiver af 1 cm tykkelse ca. Dernæst vendt i soyamælk/havremælk, og herefter vendt i rasp som er blandet med salt, peber. Pensles med olie på begge sider. steg dem på panden til de er lysebrune.

Indbagte squash og aubergine – Opskrift fra vegetarkontakt. Jeg tilføjede gærflager. Jeg skar dem i skiver, drysede med salt og lagde dem i et fad hvor de stod i en time, herefter tørrede jeg dem i et viskestykke og dyppede dem i dejen, stegte ved lav varme, og brugte rigeligt olie. På dagen bages de lige i ovnen i ca 10 min på 200 grader.

Tips, tricks og erfaringer til nem vegansk pålægsbuffet

 • Lav maden stille og roligt hen ad vejen, det hele kan nemlig fryses
 • Lav ekstra mange kikærtebøffer, indbragte squash/aubergine og Nuttolene bøffer – de er vilde med det
 • Rigeligt med stegte champignons, det ved folk hvad er og det smager fantastisk!
 • Mayonnaise og remoulade laves på dagen, plus stegte champignons
 • Jeg havde lavet små skilte som fortalte hvad buffeten bestod af og skilte med step 1,2,3,4 og 5. Maden var opdelt på buffeten efter de steps. Så vidste folk hvordan de skulle gribe det an. Så er det heller ikke så farligt og uoverskueligt. Feedback var dog at nogen godt kunne have ønsket sig en lille manual til hvad der smager godt sammen. Fx humus/sennep/rødbeder, ærtespread/pesto/avocado/frisk agurk, bønnespread/remoulade/ristede løg/ syltede agurk, cashewcreme/kikærtebøf/mayo/råløg/tomat
 • Skriv en liste over de ting du gerne vil have på bordet, som du kan arbejde udfra og krydse af efterhånden

Vigtigst af alt bed om hjælp

Bed om hjælp! Folk er glade for at de kunne bidrage lidt, og når det kun er en ting så er det også til at overskue for dem

 1. Jeg fik min veninde til at bage pandekager for mig, Jeg sendte hende bare opskriften.
 2. En anden veninde til at lave frugtfigur
 3. Min søster til at lave mayo og Remo.
 4. Mor fik jeg til at bage småkager.
 5. Min faster til at komme om formiddagen og hjælpe med at passe min lille diktator, så mor her kunne blive klar uden stress.
 6. Og vi havde en til at servere. Jeg vil dog næste gang have 2, da der er meget der lige skal lægges på fad/skåle og skæres. Og det er givet godt ud, så man kan slappe helt af, det er noget gæsterne kan mærke.

Til de øvede, så lavede vi pizza dagen efter med resterne. Med både ristede løg og syltede agurk, det var mega lækkert 😉

Jeg håber det kan bruges og jeg svarer gerne på spørgsmål.

Knusser og kærlighed

Freja