Vegansk Hokkaido chili suppe

Hokkaido chili suppe til ca. 4-6 personer:

Ingredienser

  • Ca. 500 g. hokkaido
  • Ca. 400 g. kartoffel
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 2-3 grøntsagsbullion terninger
  • Salt (gerne krydre-salt) efter smag
  • Peber efter smag
  • Olie 1,5 dl.
  • Vand (så det dækker grøntsager)
  • Chili efter smag
  • Soya fløde

Fremgangsmåde

  • Skræl og skær alle grøntsager i terninger (HUSK at rense porren for jord og  at hokkaido behøver ikke at blive skrællet)
  • Hæld olie i bunden af gryden og rist hvidløg og tilsæt 1 dl. vand.
  • Tilsæt alle grøntsagerne og hæld vand i til det dækker + 1 tsk. salt og en bullionterning.
  • Lad det koge mørt (ca. 30-45 min) – hæld koge vandet i en skål.
  • Blend det hele til en ens masse og hæld vand i til ønsket konsistens.
  • Smag til med salt, peber, 1 bullionterning og chili.
  • Når suppen er rigtig varm og smagt til, tilsæt soyafløden. (Det er MEGET VIGTIGT at soyafløden slet ikke koger, da den skiller)

Rist og salt nogle græskarkerner og bag evt. et lækkert brød eller boller og så er der serveret