Sådan har live bets vundet indpas i Danmark

For mange sportsfans i Danmark er det nærmest en selvfølge også at deltage i væddemål i forskellige sportsgrene. I dag er man gået fra at skulle købe en tipskupon i den lokale kiosk, til at kunne placere væddemål imens kampen er i gang. Takket være teknologiske udviklinger er live betting blevet tilgængeligt i Danmark. Det har skabt en bølge af sportsentusiaster, som prøver kræfter med 

Live betting er blevet populært

Siden betting blev lovliggjort i Danmark, har bookmakere gjort sit for at tilbyde de bedste spil til danskerne. Betting er derfor blevet så populært, at det lå på en 2. plads i september 2023, baseret på bruttospilleindtægten af alle spil i Danmark ifølge tal fra Spillemyndigheden. Men selv om det først er i de seneste år, at live betting har vundet fodfæste herhjemme, var det allerede tilgængeligt tilbage i 2002. Da det første software, hvor man kunne spille med live bets, blev lanceret, så det dog en del anderledes ud end i dag. 

I dag kan man placere live bets på mere moderne hjemmesider, hvor man kan få et større overblik over de forskellige ligaer. Når man placerer væddemål i Danmark, betyder det ikke, at man er bundet af at vædde på danske ligaer. På bettingsider kan man finde alt fra NFL i USA til Africa Cup of Nations. 

Forskellen mellem live betting og almindelig betting 

Som navnet afslører, handler forskellen mellem de to typer betting om aktualiteten. Når man på almindelig vis skal placere væddemål, vil man ofte læse op på spillerne og de forskellige odds i god tid, så man kan vædde, inden kampen eller turneringen er gået i gang. Men når man placerer live bets, skal man i stedet sætte sin lid til sine egne strategiske evner. For her vædder man, imens kampen foregår i realtid. Det betyder, at man kan følge med i odds sekund for sekund. Her kan spillere placere mere præcise væddemål, fordi de kan følge med i spillets udvikling, og derfor kan man ændre på sine væddemål.

De forskellige sport, man kan vædde om

Ved at placere live bets har spillere en mulighed for at få øjnene op for sportsgrene og turneringer, man ellers ikke ville have stødt på. Man er helt selv i kontrol over, hvilke væddemål man vil placere. Samtidig med at man placerer væddemål på fodboldturneringer som Champions League, kan man også få øje på sportsgrene som bordtennis, cricket og dart. Selv om det kræver lidt viden at placere live væddemål her, så kan der til gengæld være favorable odds. 

Sådan fungerer live odds

Mange sportsfans kender nok til de klassiske odds, hvor man vælger vinderen af en kamp. Men i live odds er der en større samling af udfald, som man kan vædde om. I live betting findes der også parleys, hvor der placeres flere bets. Her vælger man flere udfald, hvor chancen er mindre. Til gengæld kan udbetalingen også være større.