Skab en flot have med kakaoflis

Hvis du netop er begyndt at spise vegansk, er du formentlig i gang med en livsstilsændring. Når du ændrer livsstil, er det ret normalt, at du også ændrer dine præferencer. Derfor er der også mange, der får lyst til at bo på en anden måde. Det behøves ikke nødvendigvis være drastisk. Måske vil du bare gerne have en anden slags have.

Hvis du gerne vil forbedre din have på samme måde, som du har forbedret dine kostvaner, skal du blot læs videre. Her finder du flere gode råd til, hvordan du skaber en flot have.

Overvej graden af vedligeholdelse

En have kræver vedligeholdelse. Det er der ikke noget nyt i. Når du gerne vil gentænke din have, bør du derfor først blive afklaret med, hvor vedligeholdelseskrævende haven skal være.

Hvis du selv elsker at være i haven, eller hvis du udliciterer havearbejdet til en gartner eller lignende, kan din have sagtens kræve meget vedligeholdelse.

Er du derimod ikke den store fan af havearbejde, er det i stedet en god idé at skabe en have, der kræver mindre vedligeholdelse.

Med udgangspunkt i graden af vedligeholdelse kan du nemmere udvælge de rette blomster, planter og træer.

Gør det nemt at holde haven med et godt bunddække

Det er de færreste mennesker, der just elsker at luge ukrudt. Det er nemlig ofte en tidskrævende aktivitet, når du ejer en have. Hvis du heller ikke er vild med ukrudtslugning, er det en god idé at vælge et bunddække til din have.

En bunddække hjælper med at holde ukrudtet nede. Derudover skaber bunddækket også en flot og naturlig bund i din have. Du kan vælge mellem mange forskellige slags bunddækker. Blandt andet kan bunddækket bestå af planter eller bark.

Derfor bør du vælge kakaoflis som bunddække

Når du skal udvælge et bunddække, har du mulighed for at vælge kakaoflis. Der er flere gode grunde til at vælge denne slags bunddække.

Først og fremmest er kakaoflis et dækmateriale, der indeholder flere gode egenskaber. Det skyldes, at kakaoflisen består af overskydende kakaoskaller fra produktionen af chokolade. Kakaoskallerne er fyldt med en masse naturlige næringsstoffer, der er gode for jorden i din have.

Kakaoskallerne går ind og skygger for solen, så den ikke når ned til ukrudtsfrøene. På den måde bliver ukrudtet i din have minimeret.

Klimavenligt naturprodukt

Hvis du lige er blevet veganere, tænker du formentlig også en del over dit klimaaftryk. I så fald vil du sikkert blive glad for at høre, at kakaoskallerne er helt uden giftig kemi. Derfor kan du godt få en flot og velholdt have, helt uden at forgifte miljøet.

Derudover giver kakaoflisen din jord en sund og god balance. Flisen øger også jordens humusindhold og giver den en masse gode værdier. Det skyldes, at kakaoflisen blandt andet indeholder kvælstof, fosfor og kalium, som giver mikroorganismerne i jorden gode vækstbetingelser. Derfor er kakaoflis også et fortræffeligt valg, hvis du gerne vil plante roser i haven.e