Vegansk – Bulgur med hvidløgsgrønkål

Vegansk – Bulgur med hvidløgs-grønkål

VIGTIGT! Husk at juster chili og hvidløg efter smag. Retten er til 2 personer.

Ingredienserimag5800

Bulgur:

2 dl. bulgur
1 boullion terning
4 store revet gulerødder
3 mellem store løg
2 tsk. basilikum
2 tsk. paprika
2,5 dl. soyafløde

Grønkål:

4 fed hvidløg
2,5 dl. havrefløde eller soyafløde
1 dl. havregryn
1 tsk. salt
60 g. frisk grønkål
2 dl. rosiner

Fremgangsmåde

  • Press 4 fed hvidløg ud i en stor skål, tilsæt 1 tsk. salt, 2,5 dl. havrefløde og en dl. havregryn. Lad denne dressing stå og trække mens du laver resten.
  •  Hæld 4 dl. vand i en kasserolle og 2 dl. bulgur plus en boulion terning, lad det simrekoge under låg i 13 min.
  • Skær løg i tern, og riv gulerødderne fint (på de små huller)
  • Steg løgene i en smule olie, til de er bløde, tilsæt 2 tsk. basilikum, 2 tsk. chili og 2 tsk. paprika, herefter tilsæt gulerødderne og lad det stege sammen i ca. 5 min.
  • Tilsæt soyafløden og den kogte bulgur, og rør rundt, det er vigtigt at soyafløden ikke kommer op og koge da den så skiller.
  • Skyl og hak grønkålen i grove stykker og tilsæt den i dressingen, tilsæt også de 2 dl. rosiner, massere det godt sammen.
  • Anretning, tag en lille skål put bulguren i og vend den på tallerkenen, og herefter pynt med grønkål

 

Tusind tak til my man, Brian Hilding Svendsen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *