§ 9. Erstatning af animalske produkter

Erstatning af animalske produkter

Erstatning af animalske produkter er NEMT.

Det smarte med disse erstatnings produkter er at de kan holde sig meget længere end de animalske.

Kød – Udskiftes med bønner, linser, ærter, seitan, tofu, hvedegranulat og soyagranulat

Mælk – Her kan du bruge rismælk, soyamælk, havremælk og mandelmælk eller bare vand

Smør – Erstatter du med plantemargarine eller olie

Ost – Udskiftes med veganske planteoste som fx Violife eller Wilmersburger

Æg – Udskiftes med Chiafrø, hørfrøslim, kikærtevand (Aqua faba) eller Husk

Fløde – Erstattes med soyafløde, kokosfløde eller havrefløde

Cremefraiche – Erstattes med Imat fraiche fra Oatly (fås dog kun i Irma pt.) ellers har Alpro lavet en Natural som er lidt ala en græsk yoghurt. (set i Kvickly og Menu)

Yoghurt – Erstattes af soya yoghurt fra Alpro.

Er der en livret du savner, så er der hjælp at hente hos de mange facebookgrupper og blogger klik her for en liste over veganske sociale medier.

2 comments

  • Det lyder alt for dyrt med alle disse købe produkter til en enlig pensionist. Plantemælk er dyrt. Alle disse køderstatninger har jeg ikke brugt i det år + jeg har været vegetar. Jeg er en smule afhængig af skraldede varer og hvorfor mon erstatninger og vegan mad aldrig er at finde i kontainerne ?
    Jeg tøver virkelig ved at over give mig totalt til veganisme. Orker ikke lede efter erstatning for mejeri osv. Og har bare ikke råd.
    Overbevis mig hvis du kan. Vil gerne gør mit bedste for dyrene og jorden for at opveje de f… s knuckleheads.

    • Hej Pia, tak for din kommentar.
      Og tusind tak for det du allerede gør for vores jord ved at skralde og spise mindre animalsk, kæmpe high five!! Du har fuldstændig ret, at købe erstatningsprodukter er meget dyrt, specielt nu, hvor det hele er så nyt, og der ikke er så meget konkurrence på markedet. Det billigste er klart at købe tørrede bælgfrugter, som kikærter, linser og bønner eller andre kulhydrater, der fylder godt i maven som kartofler, ris, pasta, rodfrugter, ja bare årstidens grøntsager. Hvis du har mod på det, kan man nemt og hurtigt lave sin egen havremælk ved at blende vand og havregryn, klik her for opskrift. Men ellers kan du sagtens bruge vand i alle de retter, hvor der står mælk. Det handler ikke om at være perfekt, men om at gøre det, der er praktisk muligt. Tag et skridt af gangen, og så kommer du før eller senere derhen, hvor du gerne vil.
      Mvh Freja
      -send mig gerne en mail på kontakt@veganskforbegyndere.dk, hvis du har flere spørgsmål ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *